EEN GOEDE BASIS IN HET BUITENLAND

 

Voor HRM

Een werknemer uitzenden, betekent vaak dat de hele familie naar het buitenland gaat verhuizen, inclusief schoolgaande kinderen. Natuurlijk wilt u dat de kinderen van uw werknemer ook in het buitenland uitstekend onderwijs kunnen volgen. 

Enkele vragen die dan van belang zijn:

  • Is een internationale school het antwoord of is een lokale school een betere optie?
  • Is er een school die een curriculum aanbiedt dat dicht bij uw nationale onderwijssysteem ligt?
  • Als de kinderen naar huis terugkeren, moeten ze dan internationaal blijven of kunnen ze (her)integreren in het onderwijssysteem van herkomst?
  • Betekent dit dat er extra onderwijskosten gemaakt moeten worden als de familie terugkeert?
  • En bestaat het risico dat, vanwege de verschillen in curriculum, een kind uiteindelijk niet het diploma behaalt dat recht doet aan zijn of haar capaciteiten en vaardigheden?


AdvEDU ondersteunt u en uw expat-gezinnen in al dit soort onderwijs vraagstukken. Deze ondersteuning zal rekening houden met de onderwijskosten voor de werkgever en anderzijds met de onderwijs risico's voor de kinderen van uw werknemer.

De zorg voor een succesvolle expatriëring voor de kinderen staat voorop. Het onderwijsadvies is gericht op verschillende belangrijke aspecten, zoals schoolkeuze, het bijhouden van de moedertaal en eventuele taalcursussen vooraf.

Voor werknemers binnen en buiten Nederland kunnen we adviseren en ook bepaalde diensten voor ze regelen bij desbetreffende instanties, zoals:

  • taalcursussen voorafgaand aan het vertrek,
  • het regelen van de Nederlandse taal en Cultuur lessen, met afstandsonderwijs of door gebruik te maken van een NOB school ter plaatse,
  • regelen van plaatsingsonderzoeken en het bieden van ondersteuningstrajecten bij terugkeer in Nederland.


We bieden een pakket aan dat de expats een volledige onderwijsadvies en ondersteuning geeft, ongeacht hun nationaliteit of thuisland, gedurende het hele traject: vóór vertrek, na aankomst, tijdens verblijf en zelfs na terugkeer.

E-mailen
Bellen
Info